SZÁLLITÁS, BEÉPITÉS ORSZÁGOSAN - Tartályház.

TARTÁLYOK | SZENNYVIZTISZTITÓK | OLAJFOGÓK | ZSIRFOGÓK | MEDENCÉK | BORTARTÁLYOK

ATEX tartályok, rendszerek


GRÜNWALD ATEX BERENDEZÉSEK, TARTÁLYOKAT

GRÜNWALD ATEX robbanásbiztos elektromos és mechanikus berendezések és tartályok  minőségi műanyag alapanyagból, az ATEX 94/9 / EK irányelv alapján, Magyarországon készülnek.  CE minősítéssel, megfelelőségi dokumentáció, egyedülálló mínőség.
(A tartályok sav és lug tárolásásra egyaránt méretezettek.)GRÜNWALD nem csak egy termék! 

A tervezést, házhoz szállítást, szakszerű beépítést, - igény szerint - mind egy csomagban biztosítjuk megrendelőink számára.

Szakembereink az ország egészén biztosítják, hogy az ATEX berendezések 20 munkanapon belül* kiszállításra, igény esetén szakszerű beépítésre kerüljenek.

A szállítást és beépítést saját gépjárművekkel, tapasztalt szakembereinkkel végezzük, így garantált a minőségi ATEX rendszer, vagy tartály.


HA MŰTÁRGY BEÉPITÉSE TERVKÖTELES, 
A TERVET TERVEZŐ IRODÁNK ELKÉSZITI.

AZ ORSZÁG TERÜLETÉN 20 NAPON BELÜL,
ATEX SZÁLLITÁS, IGÉNY ESETÉN BEÉPITÉS

MINDEN RENDSZER BEÜZEMELVE, A MŰKÖDTETÉS BEMUTATÁSÁVAL KERÜL ÁTADÁSRA

GYÁRTÓI TELEPITÉS, GARANTÁLT MINŐSÉG

EXTRA +1 ÉV GYÁRTÓI TELEPITÉSI  GARANCIA

ORSZÁGOS SZERVIZ LEFEDETTSÉG


ATEX VEGYIPAR ÉS GYÓGYSZERIPAR,  MINDEN FELHASZNÁLÁSRA


ATEX EGYEDI MÉRETBEN,
HELYSZINI BEÉPITÉSSEL

ATEX BÁRMELY ROBBANÁSMENTES
KÖRNYEZETBE

ATEX KÜLTÉRRE, FÖLDBE SÜLLYESZTVE

GYÁRTÁS MEGRENDELŐI IGÉNYEK SZERINT, ELKÉPZELÉSÉRŐL GYÁRTÁSI TERVET KÉSZITÜNK!

IGÉNYELJE MŰSZAKI KOLLÉGÁNK HELYSZINI BEJÁRÁSÁT!


KÉRJE RÉSZLETES IRÁSOS ÁRAJÁNLATUNK

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: KÉRDÉSE VAN? 
Segítünk, kérjük hívja
MŰSZAKI KOLLÉGÁINKAT

TELEFON:
Budapest és környéke: +36 (30) 422 - 2681
Dunántúl és Balaton: +36 (30) 338 - 2940
Észak Magyarország: +36 (30) 422 - 2681
Alföld és Tisza tó: +36 (30) 338 - 2940

ÁRAJÁNLAT KÉRELEM E-MAIL -BEN: INFO @ TARTALYHAZ . HU

GYÁRTÓI TELEPITÉS ESETÉN


HATÓSÁGI TERMÉK ÉS BEÉPITÉSI MEGFELELŐSÉGI

DOKUMENTUMOT BIZTOSITUNK 


MINDEN MŰTÁRGY BEÉPITÉSÉHEZ
Az ATEX termékek tulajdonságai:


Az ATEX PE vagy PP alapanyagok rendkívül nagy molekulatömegű termékek, amelynek nagy ütőszilárdsága, kopásállósága és elektromosan vezető tulajdonsága van az elektrosztatikus töltések ellen, és nagyobb védelmet nyújt a robbanásveszélyes zónákban.


Különleges tulajdonságok

 • Elektromosan vezetőképes
 • Nagyon nagy molekulatömegű
 • Nagy ütőszilárdság
 • Nagy kopásállóság
 • Jó kémiai ellenállás
 • Hőmérsékleti tartomány -260 ... + 80 ° C
 • Normál gyúlékonyság
 • Élettani biztonság

Alkalmazási területek

 • Teljesítmény, környezetvédelem és elektrotechnika
 • Kémiai tartály és berendezések építése

Az ATEX az "ATmosphere EXplosible" rövidítése. Ugyanakkor az ATEX a robbanásbiztos elektromos és mechanikus berendezések, alkatrészek és védelmi rendszerek forgalomba hozataláról szóló 94/9 / EK európai irányelv rövidített neve. Az irányelv 2003. július 1-jén lépett hatályba, és az összes új kiegészítést alá rendelték. A 2003. július 1-jét megelőzően gyártott és üzembe helyezett meglévő berendezések átalakítására engedélyezett átmeneti időszak 2006. július 1-jével lejárt. Ez azt jelenti, hogy az ilyen berendezéseknek teljes mértékben meg kell felelniük az ATEX 94/9 / EK irányelv 1. cikkének,  2006-tól számítva.

A 94/9 / EK irányelv a potenciálisan robbanásveszélyes környezetben használt termékek gyártására vonatkozik. Ennek következtében a gyártó kizárólagos felelőssége annak biztosítása, hogy az e kategóriába tartozó valamennyi termék megfeleljen az irányelvnek.

A 94/9 / EK ATEX irányelv hatályon kívül helyezi a robbanásvédelemről szóló három korábbi irányelvet: a 76/711 / EGK, a 79/196 / EGK és a 82/130 / EGK irányelv. Az ATEX irányelv minden olyan elektromos és mechanikai berendezésre és védelmi rendszerre vonatkozik, amely robbanásveszélyes környezetben található.

Ez kiterjed a robbanásveszélyes környezeten kívüli használatra szánt biztonsági berendezésekre, vezérlőeszközökre és szabályozóeszközökre is, amelyek azonban a robbanásveszélyt illetően a berendezések és védelmi rendszerek biztonságos működéséhez szükségesek vagy hozzájárulnak.

A 94/9 / EK irányelv hatálya alá tartozó berendezések és védelmi rendszerek csak akkor hozhatók forgalomba, ha CE-jelöléssel rendelkeznek, és EK-tanúsítványt mellékelnek, amely igazolja, hogy az alapvető egészségügyi és biztonsági követelmények teljesültek, és hogy az alkalmazandó Megfelelőségértékelési eljárásokat figyeltek meg. Ezenkívül kísérőjelzést kell mellékelni.

A forgalomba hozatal azt jelenti, hogy az EU-n belüli forgalmazás és / vagy felhasználás céljából az EU-piacon először fizetés ellenében vagy díjmentesen állítják elő a termékeket.

Az ATEX irányelv szabályozza a bányászati ​​és ipari robbanásvédelmet, és a robbanásveszélyes környezetben használt termékekre (termékek = berendezések és védelmi rendszerek, biztonsági, ellenőrző és szabályozó rendszerek, valamint minden olyan berendezésre és védelmi rendszerre épülő alkatrész) . Az EK-Szerződés 95. cikke alapján az irányelv harmonizált követelményeket és eljárásokat állapít meg a megfelelés igazolása céljából. A megfelelés igazolására vonatkozó követelmények és eljárások (megfelelőségértékelési eljárások) a termék kockázata szerint változhatnak.

ATEX 137 - Egészségvédelem és munkahelyi biztonság

A 94/9 / EK ATEX Biztonsági Irányelv mellett az Európai Bizottság kiegészítõ irányelvet (ATEX 137) is kiadott a robbanásveszélyes környezetben veszélyeztetett munkavállalók egészségének és biztonságának javítására. Az ATEX 137 irányelv a következőket tartalmazza:

 • A munkavállalók egészségvédelmének és biztonságának javítására vonatkozó minimumkövetelmények meghatározása.
 • Olyan övezetek osztályozása, ahol potenciálisan robbanásveszélyes légkör keletkezhet.
 • A figyelmeztető szimbólum jelzi azokat a területeket, ahol robbanásveszélyes légkör fordulhat elő.

Az ATEX 137 és az ATEX 95 közötti kapcsolat (1)

A 94/9 / EK irányelv (ATEX 95) meghatározza az elektromos és nem elektromos berendezések robbanásveszélyes légkörben való rendelkezésre bocsátására és használatára vonatkozó előírásokat. A berendezések alapvető biztonsági és egészségvédelmi követelményeit osztályozási rendszer határozza meg. A két irányelv által a gyártókra és a létesítményüzemeltetőkre vonatkozóan meghatározott követelmények az alábbi táblázatban láthatók.

A három csoport, amelybe a II. Csoportba tartozó eszközöket ATEX 95 osztja, megfelel az ATEX 137 három zónának. Ez például azt jelenti, hogy a 2. vagy 22. zónában, ahol a normál működés során soha, vagy csak ritkán fordul elő robbanásveszélyes légkör Minden olyan berendezés használható, amely legalább a 3. kategóriába tartozik, és nem jelent gyújtóforrást a normál működés során.

Az ATEX irányelvekből származó gyártói és felhasználói követelmények (1)

Az "ATEX 95" - 94/9 / EK gyártók alapvető követelményeiAlapvető követelmények a felhasználók számára "ATEX 137"
A berendezés használatára szolgáló terület meghatározása, a II. Berendezéscsoport / kategóriák leírásaZónák meghatározása a megfelelő berendezés telepítésében
1. kategória:Zóna 0/20
2. kategória:1/2 zóna
3. kategória:2/22 zóna
A berendezésnek meg kell felelnie az alapvető biztonsági és egészségvédelmi követelményeknek vagy a vonatkozó szabványnakA telepítés, üzembe helyezés és karbantartás vonatkozó követelményeinek való megfelelés
A kérdéses berendezés kockázati / gyulladásforrás-analíziseAz operatív területre vonatkozó veszélyelemzés elvégzése koordinációra szorul
Megfelelőségi igazolás kiadásaRobbanásvédelmi dokumentum kiadása
Megfelelő minőségbiztosításRendszeres frissítés

(1) Forrás

Az INBUREX Consulting
Gesellschaft für Explosionsschutz und Anlagensicherheit mbH, 59067 Hamm, Németország 
Szerzők: Richard L. Rogers, Bernd Broeckmann, Rolf Frick, Hamm, Nigel Maddison, Glossop 
Dokumentum: "Robbanásvédelmi dokumentáció az ATEX 137 szerint" (5/6. Oldal)