esővízgyűjtő tartály; esővízgyűjtő tartály ár; esővíz tároló; esővíz gyűjtó tartály akció; esővíz tisztító berendezés; műanyag; ciszternák; esővíz tartály szivattyú; esővízgyűjtő 2 köbméter; esővízgyűjtő; esővíztároló ár; csapadékvíz gyűjtő tartály; esővíz szűrő; factory10 m3 víztartály; esövizgyüjtö tartály; esővíztároló tartály; víztartály; esővízgyűjtő rendszer; műanyag esővíztároló; esővíztároló tartály ára; esővízgyűjtő akná ár; föld alatti tartály 3m3; grünwald tartályok telepítése; záportározó tartály; műanyag esővíz tartály; műanyag tartály gyártás; csapadékvíz elvezetés; vízgyűjtő tartály; csapadékvíz tároló; esővíz műanyag tartály; csapadék tartály; felszíni esőgyűjtés; vizes tartályok; esővízgyűjtő beruházása; esővíz tartály akció; esővízgyűjtő ár; esővíz szivattyú; esővíz tároló ár; 1m3 víztartály; esovizgyujto tartaly; ciszterna; földalatti esővízgyűjtő tartály; házi vízellátó rendszerek tervezése ciszterna; víztartály ciszterna; csapadékvíz tározó 5 m3; vízgyűjtés a kertben; esővíz tartály; műanyag esővízgyűjtő; föld alatti esővíz tároló; csapadékvíz tároló tartály; esovizgyujtes; házi vízellátó; esővíz tartály árak; esővízgyűjtő ciszterna; +esővízgyűjtő +rendszer +ár; esővíz felfogás; műanyag víztartály; záportározó; esővíz tartály

Esővízgyűjtő rendszer teljes körű beépítése akár 1 nap alatt

-30% kedvezmény, minden NMÉ minősített (hatóságilag elfogadott) tartályunkra!
Akció érvényes: 2024. 08. 31
.

5 köbméter feletti esővízgyűjtő tartály rendelés mellé ajándékkal kedveskedünk

Grünwald

A beépítés művészete

Hiszünk abban, hogy a víztechnikai rendszerek beépítése kulcsrakészen művészet.

Munkatársaink átveszik a teljes terhet a megrendelő válláról és szervezetten, magas szaktudással dolgoznak, hogy elkészüljön a tökéletes mű.

Emellett minden munkafolyamat egy helyen összpontosul, amely 100% garanciát jelent.

napon belüli telepítés

Beépítés akár 1 nap alatt

Saját szállító és beépítő géppark

Több éves tartály beépítés tapasztalat

10+ beépítő csapat

Szakemberek egy helyen

labda_ajandek_minden_5m3 feletti tartaly_rendelese_es_beepitesekor
Esővízgyűjtő tartály, a Grünwaldtól.

Esővízgyűjtő = érték

Különös módon egy rövid ideig mintha az emberiség elfeledte volna, mennyire fontos az életünkhöz a víz. Napjainkban egyre égetőbb probléma az ivóvízkészlet folyamatos csökkenése, így érdemes már most új alternatívák felé nyitni.
A vízhelybentartás egyik leggyorsabban megtérülő megoldása az esővízgyűjtése, mellyel vezetékes vízfelhasználásunkat jelentősen csökkenthetjük.

+ Légy részese az ecolifestyle-nak és spórolj akár százezreket!

Esővízgyűjtő rendszerek kulcsrakészen

A Grünwald esővízgyűjtő tartályok választéka minden helyzetre megoldást kínál. A föld alá süllyeszthető, beépíthető, azaz rejtett műanyag tartályok nagyon hosszú időn át működnek hibátlanul, minimális karbantartással. A lefolyón keresztül a homok- és lombfogó tartályon átfolyó víz már szűrve kerül a tartályba. Innen lehet többféle helyen és módon felhasználni. Nyomásfokozó vagy hidrofor beépítésével alkalmas az esővíz öntözésre, vagy a házban levő WC-tartály feltöltésére.

Grünwald esővízgyűjtő rendszerek - Gyártói beépítéssel akár 1 nap alatt.

grünwald esővízgyűjtő rendszerek kulcsrakészen

Országos

beépítés

A beépítést hatóságilag bejegyzett szakértőként, a hatóságilag minősített termékkel

Magas szaktudású, hitelesített, gyártói technológiával felszerelt beépítőcsapat végzi

1 munkanap alatt!

5 + 5 év GARANCIA!

Esővízgyűjtő tartályok árlistája

KÉRJ MOST INGYENES ÁRAJÁNLATOT esővízgyűjtő TARTÁLYAINKRA ÉS RENDSZEREINKRE!

Munkatársaink szervezetten, magas szaktudással dolgoznak,
hogy átvegyék a teljes terhet a megrendelőink válláról.

Válaszd ki, milyen tartályra/rendszerre vagy kíváncsi, és kérd árajánlatunkat!

Szakértő kollégáink azonnal elkészítik az előzetes árajánlatot, és emailben elküldik neked.

Bármilyen kérdésed van az árajánlatunkkal kapcsolatban, szívesen segítünk a tartály szállításával és elhelyezésével kapcsolatban.

Ha rendszert szeretnél beépíttetni, egyeztess időpontot kollégáinkkal a helyszíni felméréshez.

Az írásos megrendelést követően rugalmasan egyeztetjük
a szállítást
és a beépítés időpontját
az igényeidhez igazodva.

Csapatunk gondoskodik a tartály gyors és biztonságos kiszállításáról, telepítés esetén hatóságilag elfogadott beépítéséről.

Néhány hasznos információ termékeinkkel
és rendszereinkkel kapcsolatban

Mire lesz szükségem ha esővizet szeretnék gyűjteni?

A tetőfelületekről összegyűjtött víz az ereszcsatornába kerül. A tetőkről lecsorduló víz azonban rengeteg szennyeződést hordoz, ezért mindenképpen el kell belőle távolítanunk a szennyező anyagokat, azaz szűrnünk kell az esővizet. Az előszűrést homok és lombfogó aknával biztosítjuk. A homok és lombfogó aknából a szűrt esővíz egy megfelelően méretezett tartályba kerül, ahol többféle módon kerülhet felhasználásra. Az esővízgyűjtők csak egy bizonyos vízmennyiséget képesek tárolni, ezért meg kell oldani a túlfolyó, fölösleges esővíz elvezetését. Erre is több megoldás létezik. Elvezethetjük a fölös esővizet esővízcsatornába, valamint elszivárogtathatjuk azt a talajba. A csapadékvíz gyűjtő rendszerekhez mindképp valamilyen többletvíz elvezetést kell kiépíteni, ez a legtöbb esetben egy szivárogtató mezőt jelent, melybe a fel nem használt többletvíz illetve a téli csapadékok kerülnek.

Mekkora tartályra volna szükségem?

Ahhoz, hogy meg tudjuk határozni a szükséges tartályméretet ismernünk, kell, a különböző tényezőket. Tudnunk kell az esővízgyűjtő felület méreteit, illetve az összegyűjtött esővíz felhasználásának a módját. Ha öntözni szeretnénk az esővízzel, akkor szükség van az öntözendő felület nagyságára, ha épületbe kerül visszavezetésre, hogy hány fogyasztó használná és az épületen belüli felhasználás módját. Amennyiben bizonytalan vagy a tartályméretet illetően, kollégáink minden esetben rendelkezésre állnak!

Miért szükséges mindenképp a homok-és lombfogó akna? Miért ennyire fontos az előszűrés?

Az előszűrés elengedhetetlen ahhoz, hogy a tartályba megfelelő minőségű víz kerüljön. Homok-és lombfogó aknánk felfogja a nagyobb szennyeződéseket és a megfogja a homokot is. Ez, egyrészt azért szükséges, hogy a tartályba bekerülő esetleges szennyeződéseket és az ezek által esetlegesen kiváltott szaghatásokat elkerüljük, másrészt a szivattyú védelme érdekében is elengedhetetlen az előszűrés. Eddigi tapasztalataink alapján a forgalomban elérhető ereszszűrők nem mindig jelentik a legjobb megoldást, így a zavartalan rendszerműködéshez, felhasználóbarát használathoz mindenképp homok-és lombfogó aknánkat javasoljuk!

Algásodás vagy bűzprobléma felmerülhet?

Az esővízgyűjtésnek és az azt követő zavartalan felhasználásnak fontos eleme a megfelelő tárolás. A megfelelő minőségű víz megtartásához a sötét és hűvös helyek nyújtanak megoldást. A Grünwald tartályok földbe telepíthető tartályok, melyekkel a fenti körülményeket a legegyszerűbb módon biztosítjuk, hogy az algásodást és a bűzproblémát elkerüljük. Természetesen a jó minőségű víz védelméhez, a fentiek mellett elengedhetetlen a megfelelő előszűrés, melyet homok – és lombfogó aknánk tud biztosítani!

Milyen módokon lehet felhasználni az összegyűjtött esővizet?

Az összegyűjtött esővíznek rengeteg felhasználási módja van. A Grünwald rendszerek 3 alapcsomagot tartalmaznak, melyek kombinálhatóak.

 

  1. RENDSZER EGYSZERŰ TÖMLŐS LOCSOLÁSHOZ
    Az esővízgyűjtő tartályba merülő szivattyú kerül, mellyel tömlős locsolás valósítható meg. Kisebb kertek öntözéséhez, autómosáshoz javasoljuk.
  1. RENDSZER ÖNTÖZŐ RENDSZER ÜZEMELTETÉSHEZ
    Amennyiben öntözőrendszer kerül kiépítésre, szivattyú egy külön gépészeti aknába kerül, mely a tartályból kivett vizet továbbítja az öntözőrendszer felé. A szórófejek eltömődésének megakadályozása érdekében szűrőket tudunk beépíteni.
  1. RENDSZER HÁZBA TÖRTÉNŐ VISSZAVEZETÉSHEZ
    Ha az épületen belül szeretnénk az esővizet felhasználni, a szivattyú egy külön gépészeti aknába kerül, mely a tartályból kivett vizet továbbítja az épület felé. Jelen esetben a megfelelő szűrés elengedhetetlen, melyhez különböző felhasználásokhoz, különböző szűrőcsomagokat biztosítunk. Épületen belül a rendszerünk által megtisztított esővíz felhasználható takarításra, WC öblítésre, mosásra, zuhanyzásra, viszont fontos, hogy emberi fogyasztásra nem alkalmas.
Szükséges esővíz szűrőt használni?

A megfelelő előszűrés minden rendszerünk elengedhetetlen eleme, hiszen így tudjuk a tartályba kerülő víz megfelelő minőségét biztosítani. A további szűrésekhez a  Grünwald különböző csomagokat biztosít a felhasználás céljától függően.
Az öntözőrendszereknél az előszűrésen kívül PP szűrőket használunk, hogy az öntözőrendszer szórófejeit védjük. Az épületen belüli felhasználáshoz a PP szűrőkön kívül szükség van a felhasználás helyétől függően aktív szén szűrőre és UV sterilizálóra is.

Ivóvíz minőséget lehet esővízből előállítani?

Épületen belül a rendszerünk által megtisztított esővíz felhasználható takarításra, WC öblítésre, mosásra, zuhanyzásra, viszont fontos, hogy emberi fogyasztásra nem alkalmas. Ahhoz, hogy alkalmas legyen épületen belül kell megoldani a további tisztítási folyamatot.

Mi történik, ha szárazabb időszak köszönt be és a tartály üres?

Sajnos, az éghajlati viszonyokat tekintve előfordulhatnak kevésbé csapadékos időszakok, amikor az esővízgyűjtő tartály kiürülhet. Rendszereinknél megoldható, hogy a szárazabb időszakban, hálózati vízre, vagy esetleg kútvíz használatára váltsunk át, amennyiben a lehetőségek adottak.

Mi történik, ha a tartály tele van?

Az esővízgyűjtők csak egy bizonyos vízmennyiséget képesek tárolni, ezért meg kell oldani a túlfolyó, fölösleges esővíz elvezetését. Erre is több megoldás létezik. Elvezethetjük a fölös esővizet esővízcsatornába, valamint elszivárogtathatjuk azt a talajba. A csapadékvíz gyűjtő rendszerekhez mindképp valamilyen többletvíz elvezetést kell kiépíteni, ez a legtöbb esetben egy szivárogtató mezőt jelent, melybe a fel nem használt többletvíz illetve a téli csapadékok kerülnek. A többletvíz kezelése nagyon fontos eleme az esővízgyűjtésnek, mivel a nem vagy nem megfelelően kiépített szikkasztó rendszer a tartály körül talajvizes állapotot idézhet elő, melynél a nem felúszás elleni védelemmel ellátott tartályok könnyen felúszhatnak, vagy egyéb kár keletkezhet bennük.

A berendezésnek milyen távol kell lennie az épülettől, növényzettől?

A tartály, valamint az épület, kerítés vagy növényzet között 2 m védőtávolságot elegendő tartani. Ha szennyvíztisztító rendszerről van szó és szivárogtató mező kerül kiépítésre a rendszerhez, kerítéstől és épülettől minimum 5 m távolságot, fúrt vagy ásott kúttól min. 15 m védőtávolságot szükséges tartani.

Van-e lehetőség helyszíni bejárást igényelni?

Természetesen van rá lehetőség és mi is minden esetben javasoljuk. Amennyiben előzetes árajánlatunk elnyerte a tetszésed, egy szakértő kollégánk, előre egyeztetett időpontban kimegy a szóban forgó helyszínre, felmérni a telepítési környezetet, tudnak egyeztetni a tartály helyéről, felmerülő kérdésekről.
Végleges, személyre szabott költségvetésünket ezt követően küldjük meg, amely tartalmazza a konkrét helyszínre vonatkozó árakat, pontos csövezési hosszok stb. függvényében. A helyszíni bejárást általában akkor szoktuk elvégezni, amikor az épület alapja áll és a szennyvízkiállás tudható.

A tartályhoz érkező cső eléggé mélyen, 80-90 cm van a talajszinttől, a legtöbb piacon lévő tartály maximum 30-40 cm földtakarást bír csak el. Van esetleg megoldásuk?

A kérdésre a válasz: igen! Minden tartályunkat és rendszerünket, úgy méreteztük, hogy maximálisan 100 cm földterhet elbírjon, mindenféle betonozás, teherelosztó födém kialakítása nélkül! Ezzel nem csak a beton költségét spórolod meg, hanem időt is nyersz, mivel nem kell megvárni a visszatemetéssel a betonkötési idejét! Egyéb piacon lévő termékeknél a gyártók a tartályok elé átemelő aknákat javasolnak, ha túl mélyen jön ki a szennyvízcső. Forgalmazott rendszereinknél erre nincs szükség, így megspórolod egy plusz tartály és a benne lévő szivattyú költségét is! Rendszereink szinte minden esetben 1 nap alatt beépíthetőek. 1 m-nél nagyobb földtakarás esetén, kérd árajánlatunkat e-mailben vagy szakértő kollégáinktól!

A terület eléggé talajvizes, a környéken több tartály felúszott. Megoldható így is a tartály elhelyezése?

Természetesen van megoldásunk talajvíz/rétegvíz/belvíz esetére is. A műtárgyat ilyen esetekben duplafalú, betonozható kivitelben gyártjuk, úgymond felúszás elleni védelemmel látjuk el. Duplafalú tartályunknál a két fal közé vasalatot helyezünk el, majd bebetonozásra kerül az oldalfalak között, valamint a födém is. Ez azért a legjobb megoldás, mert a beton megadja a felúszás elleni védelmet, viszont a betont a külső műanyag palást védi, így a talajvíz nem fogja a betont károsítani. Árajánlatunkat kérd e-mailben vagy szakértő kollégáinktól!

A tartály fölött gépjárműforgalom lesz, térkövezni szeretnénk. Ez lehetséges?

Ezekre a helyzetekre is van megoldásunk. Jelen esetben erősített, betonozható, duplafalú tartály elhelyezését javasoljuk, öntöttvas fedlappal, mely felett a maximum 3,5 tonnás gépjárműforgalom, illetve a gépi tömörítés, burkolat elhelyezés gond nélkül lehetséges. Árajánlatunkat kérd e-mailben vagy szakértő kollégáinktól!

Mennyi garanciát vállal a cég a tartályra?

Tartálytesteinkre 10 év garancia érvényes.  Amennyiben a tartály beépítését is cégünktől rendeled meg a beépítésre 1 év garanciát vállalunk. A kivitelezéseket saját, tapasztalt telepítő csapatainkkal végezzük teljes körűen, így nem szükséges külön alvállalkozókat felkeresni a csövezéshez, munkagödör ásáshoz stb. és a garancia is egy kézben összpontosul!

Mennyi ideig érvényes az árajánlat?

Árajánlataink 30 napig érvényesek.

Nagyon szimpatikus cégünk tevékenysége, de sajnos nem fér bele jelenleg a költségvetésünkbe. Van-e lehetőség részletfizetésre?

Igen, amennyiben igény van rá, jelezd részünkre és kollégáink tájékoztatnak a részletekről!

Mennyi idő alatt tudjuk a rendszert legyártani és kivitelezni?

Általában helyszíni bejárást követő írásos megrendeléstől számított 5-10, maximum 15 munkanapon belül (tartálymérettől függően) el tudjuk végezni a tartály gyártását és telepítését, amennyiben sürgős lenne a tartály elhelyezés, kérjük, vedd fel kapcsolatot kollégáinkkal és együtt találunk megoldást! (A szennyvíztisztító rendszerek telepítése a jegyzői engedély függvénye!)

Grünwald Tudástár

Esővízgyűjtés előnyei

Esővízgyűjtés előnyei

Az esővízgyűjtés egy olyan fenntartható megoldás, amely hozzájárulhat a vízgazdálkodás hatékonyságához és a környezetvédelemhez. Az édesvíz egyre korlátozottabbá válik a világon, és a klímaváltozás hatására egyre nehezebbé válik a kiszámítható csapadékmennyiség. Ez...

Szennyvíztároló fontossága

Szennyvíztároló fontossága

A szennyvíztároló rendszerek kiemelkedő jelentőséggel bírnak a fenntartható vízgazdálkodás és a környezetvédelem területén. A városi élet és ipari tevékenységek fokozódó növekedésével a szennyvíz kezelése vált elengedhetetlenné a környezeti károk minimalizálása és a...

Házi szennyvíztisztítók fontossága

Házi szennyvíztisztítók fontossága

A házi szennyvíztisztítók jelentős szerepet játszanak a fenntartható vízgazdálkodásban és környezetvédelemben, különös tekintettel a háztartások vízhasználatának növekvő kihívásaira. Ezek a rendszerek lehetővé teszik, hogy a háztartások saját szennyvizüket hatékonyan...