biológiai szennyvíztisztító; ökológiai szennyvíztisztítás; biológiai szennyvízkezelés; szennyvíztisztító ár; szennyvíztisztító rendszer; Szennyvíztisztító; házi szennyvíztisztító; grünwald szennyvízkezelés; gyökérzónás szikkasztómező; napelemes szennyvíztisztító; szennyvíztisztítás; szennyvízkezelés; grünwald szennyvíztisztító; Házi szennyvíztisztító; olcsó szennyvíztisztító; szennyvízkezelés ár; házi szennyvíztisztító berendezés; házi szennyvízkezelés; +szennyvíz +tisztítása; üzemi szennyvíz; ipari szennyvízkezelés; szennyvízkezelő rendszer; szikkasztómező; szennyvíztisztító rendszer telepítése; település szennyvíztisztítása; önkormányzati szennyvíztisztító; szennyvízkezelés; biológiai szennyvíztisztítás; szennyvíz; szennyvíztisztító rendszer; szennyvíztisztító beruházás

Szennyvíztisztító rendszer teljes körű beépítése akár  1 nap alatt

Akció ideje alatt a szivárogtató mező
kivitelezésének munkadíját elengedjük

Költséghatékonyság és házérték növekedés

Engedélyezési terv

4 LEÉ feletti műtárgy rendelés és beépítés mellé ajándékkal kedveskedünk

Grünwald

A beépítés művészete

Hiszünk abban, hogy a víztechnikai rendszerek beépítése kulcsrakészen művészet.

Munkatársaink átveszik a teljes terhet a megrendelő válláról és szervezetten, magas szaktudással dolgoznak, hogy elkészüljön a tökéletes mű.

Emellett minden munkafolyamat egy helyen összpontosul, amely 100% garanciát jelent.

Akár napon belüli telepítés

Beépítés akár 1 nap alatt

Saját szállító és beépítő géppark

Több éves tartály, és beépítés tapasztalat

10+ beépítő csapat

Szakemberek és szakértelem egy helyen

Grünwald szennyvíztisztító rendszer kulcsrakészen - Szikka

szennyvíztisztító = érték

A megfelelő engedéllyel rendelkező Grünwald biológiai szennyvíztisztító innovatív, és korszerű. Cégünk biztonságos és egyben takarékos megoldást kínál azok számára, akik a szennyvíz tárolásán túl szeretnék a tisztítást is saját területükön biztosítani. A befolyó szennyvíz biológiai tisztításon esik át, ezután a gyökérzónás szikkasztón keresztül kerül vissza a tisztított víz a talajba. A felette levő mezőn öntözés is megvalósul, így csökkenhet a vízfelhasználás.

+ Légy részese az ecolifestyle-nak és spórolj akár százezreket!

labda_ajandek_minden_5m3 feletti tartaly_rendelese_es_beepitesekor

Mire fontos fokozottan odafigyelni a szennyvíztisztító rendszer kapcsán?

Bár többen ajánlanak ilyen megoldásokat, azonban ez az a terület, ahol nagyon oda kell figyelni a részletekre. A barkácsolt, rögtönzött megoldások veszélybe sodorhatják akár a házat is, amennyiben a szennyvíz nem kerül elvezetésre. A tartálynak erősnek, jól méretezettnek kell lennie, és a kapacitásnak elegendőnek kell lennie a ház számára. A szivattyú sem adhatja fel a szolgálatot, és a tisztított víz elvezetése ugyanúgy kritikus pont. A megfelelő méretű szivárogtató mező kulcsfontosságú!

Létesítési engedély

Műtárgy

Megfelelő méretű szikkasztó mező

A megoldás:
Grünwald szennyvíztisztító rendszerek kulcsrakészen

*  A jegyzői engedélytől számítva

Grünwald biológiai szennyvíztisztító rendszer kulcsrakészen

Országos

beépítés

A beépítést hatóságilag bejegyzett szakértőként, a hatóságilag minősített termékkel

Magas szaktudású, hitelesített, gyártói technológiával felszerelt beépítőcsapat végzi

1 munkanap alatt!

5 + 5 év GARANCIA!

Kérj most ingyenes ÁRAJÁNLATOT szennyvíztisztító TARTÁLYAINKRA ÉS RENDSZEREINKRE!

Munkatársaink szervezetten, magas szaktudással dolgoznak,
hogy átvegyék a teljes terhet a megrendelőink válláról.

Válaszd ki, hogy milyen tartályra/rendszerre vagy kíváncsi, és kérd árajánlatunkat!

Szakértő kollégáink azonnal elkészítik az előzetes árajánlatot, és emailben elküldik neked.

Ha bármilyen kérdésed van az árajánlatunkkal kapcsolatban, akkor szívesen segítünk a tartály szállításával és elhelyezésével kapcsolatban.

Ha rendszert szeretnél beépíttetni, akkor egyeztess időpontot kollégáinkkal a helyszíni felméréshez.

Az írásos megrendelést követően rugalmasan egyeztetjük
a szállítást
és a beépítés időpontját
az igényeidhez igazodva.

Csapatunk gondoskodik a tartály gyors és biztonságos kiszállításáról, telepítés esetén hatóságilag elfogadott beépítéséről.

Néhány hasznos információ termékeinkkel
és rendszereinkkel kapcsolatban

Mi a különbség egy zárt tartály és egy szennyvíztisztító rendszer között?

A legfőbb különbség a szippantások mennyisége. Míg egy zárt szennyvíztartályt használattól/megteléstől függően havonta szükséges elszállítatni a szennyvizet, az általunk kínált szennyvíztisztító rendszereinknél a szippantás mennyisége évi 1 alkalomra csökken. A szennyvíztisztító műtárgyból a tisztított szennyvíz egy tisztító/szivárogtató mezőbe kerül, ahol a talajba szivárog a felhasznált víz nagy része és a visszamaradt, leülepedett primeriszapot kell évi 1 alkalommal elszállítatni.  A szennyvíztisztító rendszer beruházása, rövid idő alatt megtérül, és ha a településen engedélyezik, mindenképp érdemes átgondolni a befektetést!

Mekkora rendszerre van szükségem?

A szennyvíztisztító rendszereink kapacitását lakos egyenértékben (LEÉ) adjuk meg. 1-50 főt kiszolgáló rendszereket tudunk biztosítani. A legkisebb rendszereink 4 LEÉ szennyvíztisztítók, melyek 1-4 fő használatára vannak méretezve. A következő  rendszer a 6 LEÉ szennyvíztisztító, mely 4-6 fő életvitelszerű használó kiszolgálására van méretezve, ezt követi a 10 LEÉ 6-10 fő kapacitással, egészen 50 fő-ig.

Milyen rendszerek vannak és mi közöttük a különbség?

Cégünk 2 féle szennyvíztisztító rendszert forgalmaz. Az egyik a szennyvíztisztító kislétesítmény a másik a szennyvíztisztító kisberendezés.
Szennyvíz-elhelyezési kislétesítmény: Időszakos használat mellett is ( pl.nyári időszak ) megbízható közműpótlóként szolgáló műtárgy, amelyből kifolyó kizárólag az eleven iszapban lezajlódó biológiai folyamatok során megtisztított víz, kizárólag közvetlen bevezetéssel, a felszíni talajrétegekbe, mint befogadóba, szikkasztással engedélyezhető. (A világon a legelterjedtebb szennyvízkezelési megoldás.) Energiát nem igényel, mechanikus, mozgó alkatrészeket nem tartalmaz. Fekete iszap eltávolítását 1 évben egyszer igényli.
Szennyvíztisztító kisberendezés: Az aerob-anaerob bioreaktor elvén működik. A technológia tulajdonképpen a kislétesítmények továbbfejlesztése. A tisztítási hatásfok növelése légmentesen záró kamra alkalmazásával, valamint levegő bevitelével történik, így villamos energiát igényel. Emiatt a szennyvíz a tisztítás folyamán egyaránt tartózkodik oxigénmentes, valamint oxigénnel dúsított környezetben is. Ez a folyamat a nagy szennyvíztisztító telepek működési modelljét alkalmazza. A felváltott, aerob és anaerob fázisok jelentősen elősegítik a víz tisztulását.
Alapvetően a szennyvíztisztító kislétesítmények a népszerűbbek, mivel legtöbb esetben mozgó alkatrészt nem tartalmaz, áramforrást nem igényel, így a meghibásodási lehetőségek is lecsökkennek, kevesebb karbantartást és felügyeletet igényel és a legtöbb településen mára már teljesen elfogadott. Azonban vannak olyan helyzetek, melyeknél a szennyvíztisztító kisberendezések alkalmazása elengedhetetlen.
Mindkét rendszernél a szivárogtató/tisztítómező mező kiépítése elengedhetetlen és a rendszer részét képezik!

A szennyvíztisztító rendszerekből kikerülő vizet fel lehet-e használni öntözésre, épületbe történő visszavezetésre?

Szennyvíztisztító rendszereinknél, a gyökérzónás tisztítómező (szivárogtató mező) a rendszer részét képezi, mivel a végső tisztítás itt megy végbe. A szennyvíztisztítóból kikerülő vizet semmilyen formában nem javasoljuk alapvetően, kizárólag talajba történő elszikkasztás lehetséges.
Öntözésre, épületbe történő visszavezetésre ajánlani tudjuk esővízgyűjtő rendszereinket, mely csomagokban különböző felhasználási lehetőségeket nyújt.

Mekkora szivárogtató mező?

A szivárogtató mező méretei több mindentől függenek. Függ a talaj típusától, a berendezés méretétől, illetve attól is, hogy a terepviszonyok, területi adottságok mit engednek a területen. A mélységét minden esetben a szennyvízcső mélysége, talajvíz viszonyok stb. határozzák meg. Alapesetben a szélessége 60 vagy 120 cm között mozog területtől függően, hossza pedig legkisebb rendszereknél 15-25 m de pl. egy nagyobb rendszernél akár 50-100 m között is lehet. Pontosabb meghatározást helyszíni bejárást követően tudunk adni.

A berendezésnek milyen távol kell lennie az épülettől, növényzettől?

A tartály, valamint az épület, kerítés vagy növényzet között 2 m védőtávolságot elegendő tartani. Ha szivárogtató mező kerül kiépítésre a rendszerhez, kerítéstől és épülettől minimum 5 m távolságot, fúrt vagy ásott kúttól min. 15 m védőtávolságot szükséges tartani.

Időszakos, vagy csak hétvégi használat lehetséges?

Szennyvíztisztító rendszereinket leginkább életvitelszerű használatra ajánljuk, hogy a lebontási/tisztítási folyamatokat végző baktériumflóra folyamatos utánpótlást kapjon. Természetesen az esetleges távollétek, pl. nyaralások nem okoznak gondot, ilyenkor célszerű hazaérkezéskor biológiai aktivátort alkalmazni, hogy úgymond újraindítsuk a rendszert.

Természetesen vannak ügyfelek, akik tavasztól őszig tartó időszakban használják a rendszert. Jelen esetben megoldható a rendszer használata, a szezon végével történő szippantással tavasztól a rendszer újra használható.

Az ingadozó használatnál (pl. csak hétvégén, kéthete) a rendszerek működése viszonylag érzékeny, érdemes átgondolni a havi szennyvízfogyatás mennyiségét, és egyezetni kollégáinkkal, hogy a legjobb megoldást tudjuk kínálni.

Alapvetően 4-en vagyunk, de sokszor jönnek vendégek látogatóba, okozhat-e gondot?

Természetesen nem, a tartályt, ha időközönként többen használják, nem okoz gondot a rendszer használatában.

Hogyan kell engedélyeztetni a szennyvíztisztító rendszert?

72/1996. (V. 22.) Korm. rendelet 24. § (1)  és (2) bekezdése szerint az 500 m3/év mennyiséget meg nem haladó, kizárólag háztartási szennyvíz tisztítását szolgáló vízi létesítmény létesítéséhez, üzemeltetéséhez, fennmaradásához és megszüntetéséhez a CE megfelelőségi jelöléssel rendelkező berendezésekre nem szükséges jegyzői engedély (a Grünwald termékek mindegyik rendelkezik a megfelelőséggel). A szivárogtató mező létesítéséhez az engedély szükségességéről a helyi jegyző tud információt nyújtani.
Amennyiben szükséges, cégünk elkészíti a tervdokumentációt, melyet neked kell benyújtani a helyi jegyzőhöz. Az engedélyezéshez szükséges dokumentációnak az elkészítését ajánlatunk tartalmazza!

Milyen vegyszerek használhatóak?

A nagyon erős háztartási tisztítószerek pl. hypo, sósav használata nem javasolt, csak minimálisan nagy vizes hígítási aránnyal, ha nem elkerülhető. Legjobb a Domestos minimális használata hígítva. A rendszer működését az egyéb tisztítószerek nem befolyásolják, természetesen a legcélszerűbbek a környezetbarát tisztítószerek lennének!

Mit tartalmaz az árajánlat, szükséges-e nekem munkagépet, egyéb anyagot, eszközt beszereznem?

Természetesen nem, helyszíni bejárást követő árajánlatunkban minden szerepel. Rendszereinket A-Z-ig saját tapasztalt telepítő csapatainkkal építjük be, minden anyagot és eszközt intézünk, hogy semmire ne legyen gondod, így a garancia is egy kézben érvényesül!

Kell-e baktériumot telepíteni a rendszerbe, hogyan kell karbantartani?

Nem szükséges. Rendszereinknél a használattal kerülnek bele e baktériumok. A zavartalan működésért havi 1-szer biológiai aktivátor használatát szoktuk javasolni. A rendszer karbantartásához tartozik az évi egyszeri szippantás, illetve a rendszer zavartalan működésének ellenőrzése a fedlap levételével! Ha bármi szokatlant észlelsz, keress minket bizalommal!

Van-e lehetőség helyszíni bejárást igényelni?

Természetesen van rá lehetőség és mi is minden esetben javasoljuk. Amennyiben előzetes árajánlatunk elnyerte a tetszésed, egy szakértő kollégánk, előre egyeztetett időpontban kimegy a szóban forgó helyszínre, felmérni a telepítési környezetet, tudnak egyeztetni a tartály helyéről, felmerülő kérdésekről.
Végleges, személyre szabott költségvetésünket ezt követően küldjük meg, amely tartalmazza a konkrét helyszínre vonatkozó árakat, pontos csövezési hosszok stb. függvényében. A helyszíni bejárást általában akkor szoktuk elvégezni, amikor az épület alapja áll és a szennyvízkiállás tudható.

A tartályhoz érkező cső eléggé mélyen, 80-90 cm van a talajszinttől, a legtöbb piacon lévő tartály maximum 30-40 cm földtakarást bír csak el. van esetleg megoldásuk?

A kérdésre a válasz: igen! Minden tartályunkat és rendszerünket, úgy méreteztük, hogy maximálisan 100 cm földterhet elbírjon, mindenféle betonozás, teherelosztó födém kialakítása nélkül! Ezzel nem csak a beton költségét spórolod meg, hanem időt is nyersz, mivel nem kell megvárni a visszatemetéssel a betonkötési idejét! Egyéb piacon lévő termékeknél a gyártók a tartályok elé átemelő aknákat javasolnak, ha túl mélyen jön ki a szennyvízcső. Forgalmazott rendszereinknél erre nincs szükség, így megspórolod egy plusz tartály és a benne lévő szivattyú költségét is! Rendszereink szinte minden esetben 1 nap alatt beépíthetőek. 1 m-nél nagyobb földtakarás esetén, kérd árajánlatunkat e-mailben vagy szakértő kollégáinktól!

A terület eléggé talajvizes, a környéken több tartály felúszott. Megoldható így is a tartály elhelyezése?

Természetesen van megoldásunk talajvíz/rétegvíz/belvíz esetére is. A műtárgyat ilyen esetekben duplafalú, betonozható kivitelben gyártjuk, úgymond felúszás elleni védelemmel látjuk el. Duplafalú tartályunknál a két fal közé vasalatot helyezünk el, majd bebetonozásra kerül az oldalfalak között, valamint a födém is. Ez azért a legjobb megoldás, mert a beton megadja a felúszás elleni védelmet, viszont a betont a külső műanyag palást védi, így a talajvíz nem fogja a betont károsítani. Árajánlatunkat kérd e-mailben vagy szakértő kollégáinktól!

A tartály fölött gépjárműforgalom lesz, térkövezni szeretnénk. Ez lehetséges?

Ezekre a helyzetekre is van megoldásunk. Jelen esetben erősített, betonozható, duplafalú tartály elhelyezését javasoljuk, öntöttvas fedlappal, mely felett a maximum 3,5 tonnás gépjárműforgalom, illetve a gépi tömörítés, burkolat elhelyezés gond nélkül lehetséges. Árajánlatunkat kérd e-mailben vagy szakértő kollégáinktól!

Mennyi garanciát vállal a cég a tartályra?

Tartálytesteinkre 10 év garancia érvényes.  Amennyiben a tartály beépítését is cégünktől rendeled meg a beépítésre 1 év garanciát vállalunk. A kivitelezéseket saját, tapasztalt telepítő csapatainkkal végezzük teljes körűen, így nem szükséges külön alvállalkozókat felkeresni a csövezéshez, munkagödör ásáshoz stb. és a garancia is egy kézben összpontosul

Mennyi ideig érvényes az árajánlat?

Árajánlataink 30 napig érvényesek.

Nagyon szimpatikus cégünk tevékenysége, de sajnos nem fér bele jelenleg a költségvetésünkbe. Van-e lehetőség részletfizetésre?

Igen, amennyiben igény van rá, jelezd részünkre és kollégáink tájékoztatjnak a részletekről!

Mennyi idő alatt tudják a rendszert legyártani és kivitelezni?

Általában helyszíni bejárást követő írásos megrendeléstől számított 10, maximum 15 munkanapon belül el tudjuk végezni a tartály gyártását és telepítését, amennyiben sürgős lenne a tartály elhelyezés, kérjük, vedd fel kapcsolatot kollégáinkkal és együtt találunk megoldást! (A szennyvíztisztító rendszerek telepítése a jegyzői engedély függvénye!)

Grünwald Tudástár

Esővízgyűjtés előnyei

Esővízgyűjtés előnyei

Az esővízgyűjtés egy olyan fenntartható megoldás, amely hozzájárulhat a vízgazdálkodás hatékonyságához és a környezetvédelemhez. Az édesvíz egyre korlátozottabbá válik a világon, és a klímaváltozás hatására egyre nehezebbé válik a kiszámítható csapadékmennyiség. Ez...

Szennyvíztároló fontossága

Szennyvíztároló fontossága

A szennyvíztároló rendszerek kiemelkedő jelentőséggel bírnak a fenntartható vízgazdálkodás és a környezetvédelem területén. A városi élet és ipari tevékenységek fokozódó növekedésével a szennyvíz kezelése vált elengedhetetlenné a környezeti károk minimalizálása és a...

Házi szennyvíztisztítók fontossága

Házi szennyvíztisztítók fontossága

A házi szennyvíztisztítók jelentős szerepet játszanak a fenntartható vízgazdálkodásban és környezetvédelemben, különös tekintettel a háztartások vízhasználatának növekvő kihívásaira. Ezek a rendszerek lehetővé teszik, hogy a háztartások saját szennyvizüket hatékonyan...